"Bygg vidare på det som fungerar bra och du själv mår bra av.”

Mina referenser

Föreläsningar

Det finns inte ett ämne som en entreprenör går igenom som inte Helen har provat och lärt sig det mesta om. Jag vet ingen annan kvinnlig entreprenör som har så mycket att lära andra på vägen till att bli en framgångsrik företagare.

Grymt bra Helen! "Like a boss” som ungdomarna säger :-)Sträck på dig. Du gör ett KANONjobb! Elever Mycket fin stämning! Bästa lektionen. Blev ej uttråkad. Hon var så bra på att hålla talet. Så duktig. Tycker det var intressant och hon delade med sig mycket. Kände att jag kände igen mig när de gällde gymnasiet. Ensam tjej i elprogrammet. Föreläsningen var jättebra! Lärare Rolig, inspirerande, energisk. Bra pratat med väldigt inspirerande förmåga. Bra!

Det blev en dag med eftertanke, skratt och igenkänning och vi fick träna på att bli lite obekväma för att komma ur det gamla invanda. Vi var på en föreläsning som anordnades av Regionpensionärsrådet i Region Halland där Helén Andersson pratade, engagerade och interagerade med åhörarna kring det svåra ämnet ensamhet.

Det kunde ha blivit djupt och tungt men Heléns medryckande personlighet och energi fick alla i rummet att lyssna och bidra. Många vittnade om vänner och bekanta, nära och kära, som upplevde en ensamhet som inte är så lätt att hantera när man blir gammal, mister en närstående eller när fysiska och psykiska funktioner sätter hinder. Helén pratade om att vi alla kan göra skillnad genom att vi själva räcker ut en hand och vågar vara modiga och gav exempel hämtade ur hennes fantastiska skatt av erfarenheter och möten med ensamma människor i alla åldrar.

Helén vet hur man når fram till åhörarna, vilka de än är, och hon är en mästare på att tala på ett sätt som alla förstår. Hon är okonstlad och inspirerande och ingen gick ifrån föreläsningen utan att ha blivit lite rikare på insikt och med kraft och verktyg att göra skillnad. Tack Helén!

Eftersom Helen alltid brinner för sitt ämne, är hon en föreläsare som verkligen engagerar. Hennes erfarenheter och kunskaper, tillsammans med den kontakt hon har med sin publik, gör att Helen alltid är värd att lyssna till oavsett vilket tema hon väljer.

Utan att överdriva det allra minsta kan man slå fast att den som har sett Helén Andersson föreläsa går ut i livet med nya insikter. Det är Heléns engagemang för sina ämnen, generösa personlighet och rika livserfarenhet som gör henne till en så uppskattad och omtalad föreläsare och inspiratör. Under föreläsningen ”Våga-Vilja-Pröva” berör Helen ämnen såsom att ”växa som människa”, ”möten som förändrar” och att ”motivera andra till mer energi”.

Föreläsningen var full av viktiga kunskaper från verkliga livet i med och motgångar. Helén är en medryckande inspirerande föreläsare som gav kraft till att fortsätta vara företagare.

Helén Anderssons fartfyllda sätt att dela med sig av sina mångåriga erfarenheter som entreprenör och yrkespersonlighet lockar till både skratt och tårar och ger oss i publiken insikten att ALLT är möjligt, bara man inte ger sig! Helén är en fröjd att lyssna till och rekommenderas varmt till alla som vill få tillgång till en autentisk och humoristisk talare som fångar publiken från första minuten.

Mentor

Obetalbar mentor! Som egenföretagare är det ibland svårt att veta om besluten är de rätta, hur man ska gå vidare när man vill utvecklas, eller att inte känna sig ensam! Att då kunna lyfta luren till Helen för kloka råd är obetalbart. Hennes kunskap kring företagande är enormt- dessutom delar hon gärna med sig av sin aldrig sinande energi!

Affärsutveckling

I egenskap av Vd och platschef för två företag i elbranschen har jag anlitat Helèn Andersson. Första gången var när vi i företaget Nösslinge EL AB såg att vi behövde göra ett generationsskifte eller en försäljning, då ledde hon oss igenom den processen där anställda (10 st varav vi ägare 3st) deltog som jämnbördiga parter. Detta kom att resultera i en lyckad försäljning till ett konkurrerande företag Elajo El & Energiteknik AB som ansåg sig behöva de kompetenser som fanns hos vår personal.
Andra gången var när jag blev erbjuden platschefsrollen i Elajo El & Energiteknik AB Varberg som jag då tackade ja till. Vid det tillfället så hade det uppstått en del problem på platschefsnivå i Varberg som medförde att den dåvarande platschefen och ytterligare en medarbetare som stod honom nära fick sluta vilket orsakade en hel del oro bland den övriga personalen.

När jag övertog rollen som platschef såg jag att det behövde göras något för personalen ( c.a. 60 medarbetare) och sammanhållningen i företaget och då anlitades Helén Andersson. Hon ledde en process med hela personalen inblandad i 2 dagar + en dag med uppföljning. Dessa dagar skapade en vi känsla bland personalen och alla kom att prata med varandra och om företaget istället för att prata om varandra och företaget. Dessutom när vi var ute hos våra kunder och jobbade så blev alla säljare och då pratade kunderna positivt om oss.

Min erfarenhet av Heléns jobb med organisationsförändring är bara positiv , hon skapar glädje och framkallar bra egenskaper hos medarbetare.